Güvenli Bir Çalışma Ortamı
Güvenli bir çalışma ortamı oluştururken Kaza Riski nasıl azaltılabilir?
Kas Ağrıları ve Sancıları
İş yeri yaralanmaları, sırt ağrılarından omuz ağrısına kadar her şeyi içerebilir. Çalışanlar tekrarlayan hareketler yaparken veya yanlış bir vücut duruşu ile çalıştıklarında riskler artar. Güvenli bir çalışma ortamı oluştururken Önleyici faaliyetler,düzenleyici ve kaza sonrası maliyetten çok daha ucuzdur.
Bu tür yaralanmalar bazı temel eğitimlerle kolayca önlenebilir. Doğru kaldırma teknikleri kadar basit bir ergonomi eğitimi ile büyük fark yaratılabilir. Yaralanmaları, yeterli personeli istihdam ederek, yinelenen hareketleri kontrol ederek, düzenli molaları teşvik ederek ve ekipmanınızın bakımlı olmasını sağlayarak da önleyebilirsiniz.
Çalışanlarınız çok fazla kaldırma yaparsa, tekerlekler üzerine çekilebilen veya itile bilen kasalar ile taşınmasını sağlayın. Bu, zamandan kazandıracak ve personelinizi güvende tutarken tüm süreci daha verimli hale getirecektir.
Kayma Sonucu Yaralanma
Sınıflardan fabrikalara, ofislere kadar her türlü çalışma ortamında çok sık gerçekleşir. Yer çekimi sıklıkla bunun bir parçasıdır, ancak genel olarak hatalı olan çalışma ortamıdır. Tehlikeler, gevşek pas paslardan, bozuk zeminden, ıslak zeminden ve genel temizlik eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Çalışanlarda çalışırken kaymayı önlemek için bazı önlemler alınabilir, mesai saatleri dışındaki temizlik de dahil olmak üzere zeminler kaygan bırakılmamalıdır. Kayma sonucu kazalar sık görülüyorsa, kaymayı önleyici malzemeler kullanın. Sık kayma tehlikesi olan ortamlarda çalışan kişiler, spesifik tehlikeler için tasarlanmış kaymaz ayakkabılar giymelidir. Temizlik yapılan yerlere gerekli uyarı işaretleri ile işaretleyin.
Aydınlatma ve tabela dikkate alınacak diğer faktörlerdir. Yollar ve merdivenler, basamaklar veya pürüzlü taban için yapılan uyarılar iyi aydınlatılmalıdır. Tehlikeli bir döşeme yeri fark edince de bir uyarı işareti koymak için bir politika olmalıdır.
Yüksekten Düşme
Kayma ve düşme kategorilere ayrılabilir, ancak yüksekten düşme ayrı bir konudur. Personel bir şantiyede veya bir ofiste çalışıyor olsalar da, bir merdiven kullanmaya veya bir sandalyeye oturmaya karar vererek ulaşamayacağı bir şey elde etmeye karar verebilir.
Bunu önlemek için, çalışanların yüksekliğe erişmek için uygun olmayan platformlar kullanmamaları için bir uygulama yapılmalıdır. Çalışanlar yüksekliklerde güvenle çalışabilmek için kapsamlı eğitim ve öğretim de sağlanmalıdır. Örneğin, bir merdiven asla 30 dakikadan uzun süre veya olumsuz havalarda kullanılmamalıdır. Ayrıca, şantiyede işçiler çok yüksek bir seviyedeyse, çalışma alanı geniş olmalı, emniyet kemeri kullanmalı, bariyer ve güvenlik ağı olmalıdır.
İnsanların iş yerinde çeşitli yollarla kendilerini yaralayabilecekleri her şeyi önlemek zordur. Bununla birlikte, iyi eğitim, net tabela ve gerekli emniyet donanımına erişim ile, çoğu yaralanmayı önleyebilir ve gereksiz aksiliklerden kaçınabilirsiniz.
Güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak ve yüksekte çalışma eğitimi almak için bu konuda size yardımcı olabilecek osgb firmaları, İş sağlığı ve güvenliği firmaları, danışmanlık firmaları ve yüksekte güvenli çalışma eğitimi veren kişiler ile iletişime geçmelisiniz.